Сорос: Берлін і Париж прагнуть значно ослабити вплив лондонського Сіті у фінансовій системі Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Берлін і Париж прагнуть значно ослабити вплив лондонського Сіті у фінансовій системі Європи

Казна та Політика
335
В процесі виходу економік країн ЄС з кризи в Європі розгорнулась гостра боротьба за лідерство між найбільшими фінансовими центрами, де Берлін і Париж діють проти лондонського Ситі.
Про це заявив відомий фінансист Джордж Сорос. У минулу середу він виступив з коментарями в Лондонській школі економіки, які сьогодні широко цитує європейська преса, повідомляє ИТАР-ТАСС.
"В континентальній Європі існує підхід, згідно з якимслід значно ослабити становище Лондона як світового фінансового і економічного центру, викликати його падіння", - заявив Сорос. "У цьому сенсі існує франко-німецький союз", - зазначив він, додавши, що ледь не сказав франко-німецька "змова". "Це союз, в якого є спільна позиція", - підкреслив фінансист.
Сорос вказав на документи, котрі зараз готуються в керівних органах ЄС, що вводять елементи державного регулювання фінансових і фондових ринків Євросоюзу на перспективу. На думку певних аналітиків, в основі нової концепції ЄС лежить висновок про те, що ультраліберальна англосакська модель фінансового капіталізму призвела до нинішньої кризи і тим самим продемонструвала свою високу небезпеку і нестабільність.
На зміну їй, на думку Берліна і Парижа, повинна прийти нова модель, заснована на цінностях континентальної Європи. Вона включає як широке втручання держави в роботу ринків і капіталу, так і передбачає наявність в приватного бізнесу високого ступеня "соціальної відповідальності".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас