ЄС виділив Україні EUR12 млн для реалізації проектів, що стосуються фінансової допомоги інноваційному сектору України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив Україні EUR12 млн для реалізації проектів, що стосуються фінансової допомоги інноваційному сектору України

Казна та Політика
285
Європейський союз виділив Україні EUR12 млн для реалізації чотирьох нових проектів, що стосуються фінансової допомоги інноваційному сектору України.
Відповідна презентація чотирьох інноваційних проектів відбулась в четвер в Києві.
Під час прес-конференції посол Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра зазначив, що політика ЄС ґрунтується на принципах змагання і кооперації, а тому ЄС нічого боятися можливості зміцнення інновацій, а також наукоємних технологій в Україні.
"Якщо ми поділимося досвідом з українськими науковцями, ми всі лише виграємо від цього, оскільки ми житимемо в кращому світі", - сказав глава представництва ЄС в Україні.
Жозе Мануель Пінту Тейшейра зазначив, що ЄС радий поділитися своїм досвідом з українськими вченими.
Метою представлених чотирьох проектів є стимулювання винаходів, а також дослідження для створення інновацій, їх імплементація в українське виробництво і подальша передача їх бізнесу. Ці проекти запроваджуватимуться протягом найближчих 2-х років в тісній співпраці з українськими науковими і винахідницькими колами, а також місцевими бізнесменами і промисловцями.
Серед цільових одержувачів і розпорядників EUR12 млн, виділених для інновацій, є Міністерство економіки, Міністерство освіти і науки, державне Агентство з інвестицій та інновацій, Державний комітет з регуляторної політики та підприємництва, а також середній і малий бізнес в Україні.
Планується реалізація таких проектів: "Удосконалення стратегій, політики і регулювання інновацій в Україні", "Розвиток фінансових схем та інфраструктури для підтримки інновацій в Україні", "Підтримка наукоємних інноваційних підприємств і процесу передачі технологій для бізнесу в Україні", "Офіс спільної підтримки для сприяння інтеграції в дослідницький простір Європейського союзу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас