Черновецький заощадить на вчителях і культурі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький заощадить на вчителях і культурі?

Казна та Політика
327
Головне фінансове управління Київської міської державної адміністрації (КМДА) пропонує зменшити витрати міського бюджету на культуру і мистецтво в 2010 році в порівнянні з 2009 роком. Про це говориться в листі управління до комісії Київської міської ради з культури і туризму.
В цьому листі управління вказує на необхідність зменшення витрат галузі при формуванні проекту міськбюджету-2010.
Фінуправління зазначає, що скорочення витрат необхідне у зв'язку з дорученням Кабінету міністрів оптимізувати штати і бюджетні витрати установ через фінансову кризу.
Можливим джерелом заощадження витрат галузі фінуправління бачить скорочення штатних посад вчителів шкіл естетичного виховання.
Для обґрунтування своєї позиції фінуправління провело аналіз витрат галузі в Києві в порівнянні з аналогічними показниками Донецької, Львівської, Одеської і Дніпропетровської областей.
Управління пояснює, що в Києві в середньому на 1 ставку вчителя припадає 4,57 учня, тоді як в регіонах - 5,47-5,77 учня.
У випадку приведення співвідношення в Києві кількості учнів до штатних посад вчителів до показників регіонів, за даними управління, вдасться заощадити на фонді заробітної плати від 14,8 до 23,8 мільйонів гривень залежно від регіону, на який рівнятиметься Київ.
Конкретну кількість потенційно звільнених посад управління не вказує.
В цілому управління підкреслює, що мережа установ культури і мистецтв в 2007-2009 роках в Києві збільшилась на 1 - за рахунок відкриття в 2008 році школи естетичного виховання в Дарницькому районі.
При цьому кількість персоналу в бюджетних установах культури за цей час збільшилась на 429,5 ставок.
Це сталось через переведення ставок вчителів шкіл естетичного виховання, які утримувались за рахунок батьків, на рахунок бюджету.
В результаті додаткове навантаження на міськбюджет-2009 на виплату цих зарплат становить 5,5 мільйона гривень, стверджують в КМДА.
Нагадаємо, що раніше Головне фінуправління надіслало листи до комісії Київради з освіти та охорони здоров'я, пропонуючи звільнити 9782 вчителів шкіл і вихователів дитсадків і зменшити витрати на медикаменти в 2010 році.
Ці розрахунки також базувалися на аналізі витрат галузі в порівнянні з аналогічними показниками регіонів.
В березні Київрада прийняла міськбюджет-2009 з доходами 18,163 мільярда гривень і видатками 18,163 мільярда гривень, передбачивши 216,163 мільйона гривень витрат на культуру і мистецтво.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас