В Раді хочуть ввести мораторій на продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Раді хочуть ввести мораторій на продаж землі

Казна та Політика
497
Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин до кінця цього тижня внесе на розгляд парламенту законопроект про введення мораторію на продаж землі сільгосппризначення строком на 3 роки. Про це журналістам повідомив голова комітету Микола Присяжнюк.
"Комітет виходить з тієї ситуації, що аграрний ринок не готовий до вільного продажу землі. Це призведе до скупки землі іноземним капіталом, що неприпустимо. Держава, яка не володіє достатньою кількістю землі для продовольчої безпеки і не може контролювати цей процес, це вже не держава", - зазначив Присяжнюк.
За його словами, на проведення інвентаризації землі і введення ринку землі потрібно близько року. Потім слід ввести земельний кадастр, створити державний іпотечний банк.
Як зазначив Присяжнюк, Верховна Рада повинна розглянути законопроект до кінця року аби вже на початку 2010 року мораторій на продаж був запроваджений. Втім, як зазначив народний депутат, навіть якщо парламент не ухвалить цього законопроекту до кінця року, це не призведе до спекуляцій на ринку. "Згідно із Земельним кодексом, вільний продаж землі буде легальним лише у тому випадку, коли буде ухвалений закон про ринок землі", - зазначив Присяжнюк.
Нагадаємо, Верховна Рада в грудні 2008 року продовжила до 1 січня 2010 року мораторій на продаж землі сільгосппризначення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас