НБУ звернувся до фінкомітету парламенту за поясненням норм закону про подолання наслідків фінкризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ звернувся до фінкомітету парламенту за поясненням норм закону про подолання наслідків фінкризи

Казна та Політика
432
Національний банк України (НБУ) звернеться до Комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності за роз'ясненнями низки норм закону про подолання негативних наслідків фінансової кризи, який набув чинності 24 листопада.
"НБУ з метою уникнення ситуації, яка може скластися у зв'язку з різним сприйняттям норм закону, найближчим часом підготує і направить відповідний запит до профільного комітету Верховної Ради, до компетенції якого входить валютне регулювання, з проханням надати роз'яснення", - повідомив НБУ в листі банкам (№13-210/7921).
Згідно із листом, необхідність отримання пояснень пов'язана з чисельними запитами територіальних управлінь Нацбанку, банків і їх клієнтів відносно практичного вживання норм сьомого пункту першого розділу цього закону, а також 6-11 пунктів другого розділу.
В цих пунктах йдеться про поправки до закону про режим іноземного інвестування. Окрім того, цими пунктами передбачається, що іноземні інвестиції в грошовій формі на території України здійснюються в гривні.
Крім того, цією частиною закону передбачається, що валютні кредити можуть надаватися фізичним особам лише для оплати лікування і навчання за кордоном. При цьому, надання і погашення кредитів в іноземній валюті здійснюються в безготівковій формі.
В цій самій частині документа прописана заборона на дострокове виконання резидентами України зобов'язань перед нерезидентами-кредиторами з валютних кредитів. Це обмеження поширюється на договори, укладені до набуття чинності цього закону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас