СБУ прикрила великий конвертаційний центр в Донецькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ прикрила великий конвертаційний центр в Донецькій області

Кримінал
6579
В Донецьку Служба безпеки України викрила угрупування, яке з метою виведення коштів в тіньовий сектор економіки організувало центр конвертації з річним обігом більше 500 млн. грн.
Як сказала керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в середу в Києві, фіктивні комерційні структури, задіяні в цьому незаконному механізмі, діяли на території Донецької і Луганської областей.
За матеріалами СБУ прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за фактом фіктивного підприємництва за ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України.
За дорученням слідчого прокуратури, 3 грудня співробітники СБУ за участю бійців Центру спецоперацій затримали трьох учасників угрупування.
Спільно з податковою міліцією в Донецькій області були проведені обшуки на робочих місцях, в приміщеннях, автомобілях затриманих і накладений арешт на 134 рахунки підприємств, підприємців і комерційних фірм, здійснено більше 300 виїмок в банківських установах.
Остапенко підкреслила, що під час обшуку одного з офісних приміщень, співробітники СБУ затримали автомобіль інкасаторської служби однієї з банківських установ, в якій знаходилось вбрання охорони з опечатаними мішками для перевезення грошей.
Будь-яких документів з приводу походження грошей, їх транспортування, на вимогу слідчого, надано не було.
Також під час оперативних заходів було вилучено 296 печаток фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, 45 комп'ютерів, 210 тис. грн. готівкою. На рахунках арештовано близько 300 тис. грн.
Вилучена документація свідчить, що річний обіг центру конвертації перевищував 500 млн грн.
За словами Остапенко, складається враження, що "або банк мав свій офіс в цьому конвертцентрі, або конвертцентр належав банку".
Вона висловила подив, чому таких банків не позбавляють ліцензій у зв'язку з виявленням корупційних дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас