Узаконити кіоск в Києві посередники допоможуть за 300 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узаконити кіоск в Києві посередники допоможуть за 300 тис. грн.

Кримінал
1186
Боротьба з кіосками приносить великі гроші. Днями на хабарі в сумі $6 тис. затримали депутата Шевченківської райради Валерія Бевзюка. У цю суму він нібито оцінив свої послуги за допомогу в оформленні документів на кіоск.
З урахуванням того, що мерія оголосила війну МАФам, зробити це легально дуже складно, пише газета Сегодня. Але вирішити питання, судячи з усього, можна і без депутатів. В інтернеті легко знайти декілька фірм, які пропонують посередницькі послуги з легалізації або встановлення кіосків.
"Не хвилюйтеся, ми допоможемо з МАФом у будь-якому районі. У нас свої люди в агентстві при мерії, яке цим займається", - відповіла журналістам газети Сегодня менеджер фірми Євгенія М., на прохання допомогти з оформленням кіосків, установлених без будь-яких дозволів. За її словами, якщо що не вийде, гроші повернуть.
По електронній пошті прислали тарифи на послуги фірми. У 42 тис. грн. обійдеться оформлення основних документів, включаючи офіційні 30 тис. грн. до фонду міста. "А якщо мій кіоск не лише без документів, але ще і в зеленій зоні, що заборонено, візьметеся?" "Звичайно. Зробимо все: і дозволи від міста, і від СЕС, і від МНС. Присилайте свою заявку, фото кіоску і місцевості. Як мінімум, коштуватиме 120 тис. грн., але може і 300 тис. грн." - сказали у фірмі. Термін оформлення - 45 днів, пише Сегодня.
У ще однієї юридичної фірми, яка теж оформлює документи на МАФ "під ключ", послуги дешевші і терміни менші. Але вони не дають повної гарантії. "Вирішимо питання протягом тижня, вартість близько 40 тис. за тимчасовий дозвіл. Але якщо відмовлять, нічого зробити вже не можна буде", - сказав представник фірми Денис.
Власники кіосків кажуть, що посередники діляться з мерією. "Незважаючи на божевільні ціни, всі працюють через посередників. Адже безпосередньо в мерії нічого не отримаєш - дозволу можна чекати роками, хоча теоретично це можна зробити, заплативши до фонду міста 20 тис. грн. А у фірм налагоджені зв'язки", - розповіла Раїса Г., власник мережі кіосків з Шевченківського району.
В мерії зробили вигляд, що нічого не чули про такі фірми. "Ми скрупульозно підходимо до видачі дозволів на кіоски. Розбиратимемося", - сказали виданню в главку з благоустрою.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас