Радник прем'єра допускає девальвацію гривні після виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник прем'єра допускає девальвацію гривні після виборів

Валюта
10533
Гривня, курс якої до долара сьогодні утримується за рахунок жорсткої монетарної політики Національного банку України, може девальвувати після президентських виборів, вважає депутат, радник прем'єр-міністра Владислав Каськів.
"Розумна девальвація станеться, як тільки прийде новий президент", - сказав він на засіданні "круглого столу" "Україна: можливості і виклики", організованому Financial Times з українським Фондом ефективного управління в Нью-Йорку у вівторок.
В.Каськів пояснив, що розумною вважає девальвацію, коли емісійні кошти будуть направлені на розвиток. "Але якщо вони підуть на соціальну політику і проломи в бюджеті, то тоді наслідки будуть дуже складними", - відзначив депутат.
Він не зміг уточнити, яким може бути розмір девальвації, пославшись на те, що не є фінансистом. Радник прем'єра відзначив, що точніше цей показник можна буде оцінити в першому кварталі.
В той же час падіння курсу гривні з 5 грн/$1 до 8 грн/$1 восени минулого року він назвав непродуктивним.
Як повідомлялося, п'ятирічний термін повноважень чинного глави НБУ Володимира Стельмаха закінчується 16 грудня. Під його керівництвом Нацбанк останнім часом відмовляється монетизувати облігації внутрішньої державної позики, що випускаються урядом, в тих обсягах, які пропонує Кабінет міністрів.
Нинішній уряд також критикує НБУ за надмірно жорстку монетарну політику і високі процентні ставки на ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас