Японія виділяє 81 млрд дол. допомоги своїй економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділяє 81 млрд дол. допомоги своїй економіці

Казна та Політика
220
Уряд Японії схвалив законопроект, що передбачає виділення 7,2 трлн ієн (81 млрд дол.) на запобігання новій економічній рецесії, передає ВВС.
"Ми повинні діяти без зволікання, щоб забезпечити стабільне "одужання" економіки, особливо на тлі невтішної ситуації з безробіттям, зміцненням національної валюти і дефляції", - йдеться в заяві японського уряду.
Пакет включає низку економічних заходів, спрямованих на зниження рівня безробіття, підвищення ефективності використання енергоресурсів, стимулювання малого і середнього бізнесу. Це перший масштабний економічний крок уряду Юкіо Хатоями.
Втім, аналітики прогнозують, що прийнятий пакет буде малоефективним в умовах зміцнення ієни і, відповідно, погіршення умов для японських експортерів. "Цей законопроект, можливо, в якійсь мірі і допоможе економіці, але він і близько не спрямований на вирішення більш фундаментальних проблем, таких як дефляція або ослаблення позицій (Японії) в контексті світової економіки", - вважає аналітик Ясунарі Уено. "Зараз відновлення японської економіки багато в чому обумовлене грошовими вливаннями іноземних держав, проте навряд чи це продовжиться довго, оскільки прийнятий законопроект швидше за все виявиться неефективним", - вважає банкір Сейдзі Сіраїсі.
Нагадаємо, попередній стимулюючий пакет був прийнятий в квітні ц.р. урядом Таро Ассо. Тоді на підтримку економіки виділили 15 трлн ієн (150 млрд дол.) - майже 3% від японського ВВП.
Нещодавно ієна досягла найвищої позначки відносно американського долара за останні 14 років, що робить імпорт японських товарів для США дуже дорогим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас