У заступника Медведька знайшли другу квартиру за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У заступника Медведька знайшли другу квартиру за кордоном

Казна та Політика
690
Група народних депутатів від БЮТ на чолі з Андрієм Портновим просить генпрокурора Олександра Медведька звільнити свого заступника Олександра Шинальського.
Про це йдеться в їх листі на ім'я Медведька, передає "Українська правда".
"Просимо звільнити Шинальського... за порушення вимог відносно несумісності його посад із заняттям іншою діяльністю і здійснення дій, які його посаді працівника прокуратури", - сказано в листі.
Депутати також просять генпрокурора перевірити факти незаконного придбання нерухомості в Ніцці, оформленої на дружину Шинальського.
Вони стверджують, що раніше в інтерв'ю ЗМІ Шинальський приховав факт наявності в його спільній власності нерухомості в Ніцці на суму близько мільйона євро.
Депутати оприлюднили копію договору покупки-продажу квартири на бульварі Гамбетта і приміщення в житловому комплексі "Променад Гамбетта" на союз з управління і торгівлі будівлями "Гамбетта".
"У відповідності з офіційною інформацією, отриманою з Франції, керівником і засновником фірми "Гамбетта" є дружина заступника генпрокурора Олександра Шинальського Галина Шинальська", - йде мова в заяві.
Крім того, за словами депутатів, описана в інтерв'ю Шинальським процедура оплати нерухомості за кордоном "фактично є легалізацією і відмиванням незаконно отриманих доходів".
"На сьогоднішній день є всі підстави стверджувати, що, принаймні, частина цих доходів отримана у вигляді добродійної допомоги від українських підприємців на підставі десятків листів Української асоціації прокурорів.", - сказано в заяві.
Раніше повідомлялося, що народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко просить Службу безпеки України, Державний комітет фінансового моніторингу і Генеральну прокуратуру перевірити інформацію про покупку одним із заступників генерального прокурора нерухомості за кордоном.
Сам Шинальський спростував, що Асоціація займалася здирництвом. Він заявив, що купив квартиру в Баден-Бадені за свої кошти і продемонстрував свою декларацію. В той же час на питання, чи є він співвласником нерухомості в Ніцці, Шинальський відповів, що нічого про це не чув.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас