Moody's: В країнах з найвищім рейтингом ААА може продовжитись фіскальна криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: В країнах з найвищім рейтингом ААА може продовжитись фіскальна криза

Казна та Політика
391
Світова економічна криза і криза фінансової системи незабаром можуть закінчитись, проте у низці країн з найвищим рейтингом ААА протягом декількох років може продовжитися фіскальна криза. Про це говориться в оприлюдненій сьогодні доповіді міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service.
Серед проблем, з якими зіткнуться найбільші країни з рейтингом ААА, такі як США, Великобританія, Франція і Німеччина, - темпи і стабільність економічного зростання, а також майбутні зміни відсоткових ставок, які впливають на здатність країн впоратись із значними борговими зобов'язаннями, викликаними кризою.
Між тим Moody's зазначає, що в даний час немає передумов для перегляду найвищого рейтингу ААА в жодній із 17 країн.
На думку аналітиків Moody's, в найближчих рік або два стане зрозуміло, чи вичерпається зростання або можливе послідовне оздоровлення економіки. Труднощі можуть виникнути наступного року, коли країнам з рейтингом ААА необхідно буде оголосити про надійні податково-бюджетні заходи і почати їх запроваджувати, що може уповільнити відновлення економіки.
Протягом стабілізації світової економіки і її виходу з рецесії трьом з чотирьох найбільших країн з найвищим рейтингом - США, Франції і Німеччині - удалося добитися збільшення зростання в III кварталі 2009г., тоді як зростання британської економіки сповільнилося.
Не дивлячись на можливі труднощі, всі 17 країн відповідають характеристикам, необхідним для збереження найвищого рейтингу, наголошується в доповіді Moody's.
Крім названих чотирьох найбільших економік з найвищим рейтингом, рейтинг ААА також мають Австрія, Люксембург, Швейцарія, Нова Зеландія, Австралія, Канада, Данія, Фінляндія, Нідерланди, Норвегія, Сингапур, Іспанія і Швеція.
Востаннє Moody's розглядала позиції країн з рейтингом ААА у вересні 2009г. У доповіді говорилося про те, що країнам з найвищим рейтингом в середньостроковій перспективі не загрожує зниження оцінки платоспроможності.
Зазначимо, в кінці листопада ц.р. агентство Moody's зберегло суверенний рейтинг України на рівні B2 (прогноз негативний). Агентство зберегло негативний фундаментальний кредитний прогноз для українського банківського сектора. Такий прогноз відображає уразливе становище основних кредитних якостей місцевих банків в середньостроковій перспективі, а також економічну і фінансову кризу, що продовжується.
Агентство Moody's привласнює рейтинги і публікує незалежні висновки про кредитоспроможність емітентів і кредитну якість цінних паперів, що випускаються ними . Moody's привласнює рейтинги борговим зобов'язанням банків, корпорацій, страхових компаній, фондів довірчого управління, регіональних і місцевих адміністрацій, держав, міжнародних утворень. Moody's також привласнює рейтинги структурованого фінансування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас