ЄБРР в 2010 р. має намір інвестувати в Україну 1,1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР в 2010 р. має намір інвестувати в Україну 1,1 млрд євро

Казна та Політика
866
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2010 р. планує інвестувати в Україну 1,1 млрд євро. Про це на міжнародному форумі в Харкові заявив заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчисон, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Стримуючим чинником кредитування української економіки, за його словами, сьогодні є нестабільна політична ситуація в країні. "Вибори, що наближаються, принесуть ще одну хвилю нестабільності", - сказав він.
Тим не менше, за його словами, міжнародна фінансова організація збирається і далі підтримувати Україну.
Зазначимо, 1 грудня ц.р. директор з агробізнесу ЄБРР Жиль Меттетал заявив, що в 2009 р. ЄБРР профінансував проекти з розвитку українського агропромислового комплексу (АПК) на суму 200 млн євро і не планує знижувати фінансування АПК в 2010 р. За його словами, сума фінансування може становити 150-200 млн євро наступного року.
ЄБРР має намір кредитувати ті підприємства, які демонструють прибуток і мають міжнародну фінансову звітність, підкреслив Меттетал. В той же час, за його словами, ЄБРР готовий фінансувати розвиток інфраструктури ринку землі в разі, якщо буде скасований мораторій на продаж землі сільгосппризначення.
Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в економіку України. За даними на 1 жовтня 2009 р., банк узяв зобов'язання відносно надання інвестицій на суму 4,5 млрд євро в рамках 189 проектів. Мета ЄБРР, власниками якого є 61 країна і дві міждержавні організації, полягає в сприянні переходу від центрального планування до ринкової економіки в країнах від Центральної Європи до Середньої Азії.
За словами глави ЄБРР Томаса Міроу, найбільш глибоку рецесію в 2009 р. слід чекати в чотирьох країнах - Росії, Румунії, Туреччині та Україні. Проте, як сказав Міроу, не дивлячись на поточні економічні труднощі, ЄБРР "готовий надавати підтримку там, де це найбільше необхідно". Для збільшення обсягів інвестицій використовуватимуться резерви банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас