Тимошенко: Кабмін підтримує ідею про надання школам автономії, зокрема фінансової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Кабмін підтримує ідею про надання школам автономії, зокрема фінансової

Казна та Політика
238
Кабінет міністрів України підтримує ідею про надання школам автономії, зокрема, фінансової. Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила під час робочого візиту до Рівненської області.
На її думку, цей процес повинен здійснюватися "еволюційно і так, аби кожна школа була готова до цього процесу. У нас все, що стосується середньої школи, сьогодні робиться разом з вчителями і разом з директорами шкіл: ми не самі вигадуємо, що робити, у нас серйозна інтелектуальна підтримка поруч", - підкреслила Ю.Тимошенко.
Вона переконана, що реалізація цієї програми сприятиме поліпшенню якості середньої освіти.
Нагадаємо, Кабмін раніше планував ввести систему самостійного розпорядження фінансовими ресурсами для установ середньої освіти з 1 жовтня, але з'ясувалося, що самі учбові заклади не готові до такого кроку. Пізніше прем'єр запропонувала удосконалити механізми самостійного розпорядження фінансовими ресурсами для установ середньої освіти для їх введення з 1 січня 2010 року.
Ю.Тимошенко наполягала на тому, що фінансова автономія учбовим закладам повинна надаватися виключно на добровільній основі і за умови наявності в школах бухгалтера або бухгалтерської служби. "Ми вносимо ключову зміну до проекту рішення уряду про фінансову автономію і відкриття розрахункових рахунків. Дату 1 січня знімаємо - жодного насильства не потрібно", - сказала Ю.Тимошенко на першому засіданні Ради директорів шкіл при Кабміні. Голова уряду закликала Раду директорів шкіл до спільної роботи, результатами якої повинні стати проекти законів, постанов і розпоряджень уряду про розвиток загальної середньої освіти, ініційовані знизу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас