"Білоруська нафтова компанія" планує до 2010 року створити "дочку" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Білоруська нафтова компанія" планує до 2010 року створити "дочку" в Україні

Енергетика
209
ЗАТ "Білоруська нафтова компанія" (БНК) розраховує до кінця 2009 року відкрити в Україні дочірню компанію, повідомив заступник генерального директора БНК Микола Василевич.
"Я думаю, з Нового року можна буде постійно спостерігати представників (БНК) тут" - сказав він на першій Міжнародній конференції з питань розвитку українського ринку нафтопродуктів в Києві в понеділок.
За його словами, офіс "дочки" знаходитиметься в Києві, форма реєстрації - товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), планована назва - "БНК Україна".
При цьому він додав, що дата відкриття компанії в Україні залежатиме від місцевих процедурних нюансів.
Як відзначив Василевич, український ринок є вельми важливим для БМК, оскільки лише в 2009 році близько 14% її експорту припало на Україну, що становить приблизно 600 тис. тонн нафтопродуктів (переважно бензини, дизпаливо і мазут). Представник БНК додав, що компанія хоче активніше працювати на ринку України, зокрема, укладати прямі договори з власниками АЗС і нафтобаз.
Заступник гендиректора БНК також повідомив, що компанія в майбутньому планує поставляти до України продукцію нафтохімії, зокрема, нафтові бітуми.
За даними Василевича, основними покупцями продукції "Білоруської нафтової компанії" виступають ТОВ "Торговий дім "Континиум-Галичина" (ТМ "WOG"), ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" (Київ), і ВАТ "Концерн Галнафтогаз".
Білоруська нафтова компанія створена в травні 2007 року. Її акціонерами стали найбільші в Республіці Білорусі підприємства, що займаються нафтовидобуванням і нафтопереробкою.
Акціонерами БНК, зокрема, є нафтопереробні підприємства ВАТ "Мозирський нафтопереробний завод" і ВАТ "Нафтан".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас