АМКУ сумнівається в доцільності прив'язки цін на нафтопродукти до розрахунків Platt’s — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ сумнівається в доцільності прив'язки цін на нафтопродукти до розрахунків Platt’s

Енергетика
188
Антимонопольний комітет України (АМКУ) сумнівається в доцільності прив'язки цін на нафтопродукти до розрахунків Platt’s.
Про це повідомив виконуючий обов'язки глави комітету Олександр Мельниченко на Першій міжнародній конференції з питань розвитку українського ринку нафтопродуктів в Києві в понеділок.
"При формуванні цін на нафтопродукти всі розглядають, знаєте як "священну індійську корову", - Platt’s, що є суб'єктом господарювання. Звичайно, це дуже авторитетне джерело - відома американська компанія. І АМКУ разом з іншими комітетами інших європейських країн вирішив перевірити, наскільки є ґрунтовним формування Platt’s цін на нафтопродукти", - сказав він.
В.о глави комітету також повідомив, що відомство звернулося до Platt’s, запросивши експертів компанії до України для того, щоб з'ясувати, як організація проводить свої дослідження, результат яких закладається у формування цін на нафтопродукти.
Мельниченко повідомив, що окрім АМКУ у вивченні подібного питання зацікавлені австрійське, португальське і угорське відомства з контролю конкуренції на ринках своїх країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас