МінАП пропонує виділити 168 тис. тонн палива аграріям на весняну посівну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінАП пропонує виділити 168 тис. тонн палива аграріям на весняну посівну

Енергетика
229
Міністерство аграрної політики України оприлюднило проект постанови Кабінету міністрів, яким пропонує доручити Міністерству палива і енергетики і НАК "Нафтогаз України" забезпечити в грудні 2009 р. - травні 2010 р. постачання через дочірню компанію "Укргазвидобування" аграріям 66 тис. тонн дизпалива і 102 тис. тонн бензину.
Документом передбачається, що ДП "Укргазвидобування" реалізовуватиме на потреби підприємств АПК дизпаливо за ціною не вище 4900 грн/т і бензин - 5500 грн/т з урахуванням ПДВ. Рада міністрів Криму і облдержадміністрації мусять визначити операторів-постачальників нафтопродуктів аграріям за вартістю, яка враховує встановлену ціну, транспортування, зберігання і рівень рентабельності не вище 5%.
Також проект постанови передбачає, що нафтопродукти розподілятимуться у областях пропорційно посівним площам, які, за розрахунками Мінагрополітики, в 2010 р. загалом в країні складуть 26,844 млн. га.
Як сказано в документі, така ініціатива пов'язана з необхідністю забезпечення стабілізації цін на ринку паливно-мастильних матеріалів і створення умов для накопичення сільськогосподарськими виробниками нафтопродуктів на виконання комплексу весняно-польових робіт.
В пояснювальній записці до документа вказується, що традиційно в період проведення комплексу польових робіт в Україні спостерігається зростання цін на паливо.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас