Китай не має наміру швидко скидати долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай не має наміру швидко скидати долари

Валюта
951
Китай не має наміру швидко скидати долари, розглядаючи ослаблення американської валюти як тривалий процес, передає ІТАР-ТАРС.
"Китай не проводить великого корегування в управлінні своїми валютними резервами", - заявив заступник начальника Державного управління валютного контролю Ван Сяої. Він підкреслив, що ослаблення американської валюти "буде довготривалим процесом".
Однак, китайські експерти постійно висловлюють стурбованість з приводу збереження своїх валютних авуарів, значна частина яких розміщена в цінних паперах США. Зараз у власності Китаю, згідно з нещодавнім звітом Казначейства США про міжнародні потоки капіталу, перебувають американські державні боргові зобов'язання на суму 798,9 млрд дол. За оцінками експертів, загальні активи КНР в США приблизно в два рази перевищують цю цифру, складаючи близько 1,5 трлн дол. Китай продовжує займати місце найбільшого кредитора Сполучених Штатів, випереджаючи Японію.
Разом з тим, як відзначає місцева преса, КНР різко скоротила покупки американських цінних паперів у порівнянні з іншими країнами-кредиторами.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас