Чавес закликав "готуватися до захисту батьківщини" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес закликав "готуватися до захисту батьківщини"

Казна та Політика
338
Вітаючи групу офіцерів з присвоєнням їм генеральських і адміральських звань, президент Венесуели Уго Чавес закликав збройні сили країни "готуватися до захисту священної батьківщини" в зв'язку наданням американській армії семи військових баз в сусідній Колумбії, повідомляє ВВС News.
Чавес вважає, що "американська імперія та її лакеї з уряду Колумбії" загрожують "Венесуелі, її народу, всій Південній Америці і карибським країнам".
Нагадаємо, що на початку листопада цього року Чавес велів армії та національній гвардії готуватися до відбиття удару, який можуть нанести США. "Генерали збройних сил, кращий спосіб уникнути війни - готуватися до неї", - заявляв Уго Чавес. "В разі нападу Венесуела готова на все", - додав він.
Після реакції колумбійської влади на цю заяву, Чавес пояснив, що він лише попросив своїх громадян бути напоготові, щоб в разі загрози з боку сусіда захистити свою батьківщину.
Чавес заявив, що він "говорив з військовими і народом і використовував старий вислів, який вивчив з військової школи: "Хочеш миру - готуйся до війни", а зараз мене звинувачують в тому, що я закликаю до війни... Тепер мене з усіх боків звинувачують в тому, що я закликав до того, щоб мій народ, мої солдати краще приготувалися до захисту країни від загрози, яку створюють сім військових баз в Колумбії".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас