Великобританія заборонила викупляти своїх підданих у піратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія заборонила викупляти своїх підданих у піратів

Казна та Політика
502
Британський уряд заборонив близьким Пола і Рейчел Чендлер платити викуп піратам Сомалі, повідомляє The Guardian.
Нік Девіс, який займався веденням переговорів з викрадачами літньої пари, вже назвав дії міністерства закордонних справ Великобританії "марною грою". Британська сторона вважає, що викуп за заручників не можна платити, щоб не заохочувати подальші захоплення, і не бачить приводів, щоб робити виняток з цього правила.
За час переговорів Девіс домігся великого зменшення суми викупу - до 100 тисяч фунтів. Спочатку вимоги піратів складали більше чотирьох мільйонів фунтів стерлінгів. За словами парламентера, в його руках є всі можливості для звільнення Чендлерів окрім дозволу британського уряду. Операція була затверджена сторонами ще 21-22 листопада, але і досі не може бути реалізована.
Ситуація посилюється станом здоров'я 55-річної Рейчел Чендлер, яка погано переносить постійні переїзди з місця на місце, яким піддають заручників пірати.
Пара Чендлер була викрадена під час подорожі на своїй яхті Lynn Rival в Індійському океані. Подружжя прямувало з Сейшельських островів у Танзанію. 23 жовтня, перебуваючи біля берегів Сомалі, вони подали сигнал тривоги.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас