У США з початку 2009 р. закрито вже 130 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США з початку 2009 р. закрито вже 130 банків

Казна та Політика
187
Влада США закрила ще 6 банків за фінансовими показниками. Всього з початку 2009р. за фінансовими показниками в США закрито 130 банків.
Напередодні регулюючі органи оголосили про закриття одного банку в штаті Огайо, двох банків у Ілінойсі та Вірджінії і ще трьох невеликих банків у штаті Джорджія, повідомляє Associated Press.
За заявою влади, найбільшим зі всіх шести стало закриття банку AmTrust Bank в Клівленді (штат Огайо). Незважаючи на те, що раніше банк не потрапив до складеної регуляторами "групи ризику", пізніше він був визнаний неблагонадійним. В процесі перевірок регулятор зафіксував у AmTrust істотні втрати з позик, погіршення якості активів, а також недостатній капітал.
Найбільшим з фінансових інститутів, що обвалилися, в 2009р. є Colonial Banc Group. Активи банку на суму 22 млрд доларів будуть продані фінансовій корпорації BB&T, під контроль якої перейдуть 346 відділень Colonial в різних штатах. Угода дозволить BB&T стати восьмою фінансовою корпорацією США за розміром капіталу.
Colonial Bank займався кредитуванням в галузі нерухомості в штатах Флорида і Невада, його активи оцінювалися в 25 млрд доларів. Криза житлового ринку США призвела до банкротства банку. Вартість його акцій за 2 роки впала в 50 разів. Закриття банку, за попередніми розрахунками, обійдеться системі страхування вкладів США в 2,8 млрд доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас