"Українська біржа" запустить строковий ринок у 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська біржа" запустить строковий ринок у 2010 р.

Фондовий ринок
481
ВАТ "Українська біржа" (Київ) вже навесні буде готова запустити строковий ринок, повідомив глава правління біржі Олег Ткаченко.
"Ми плануємо в грудні подати в Держкомісію з цінних паперів і фондового ринку правила строкового ринку, а технічно ми будемо готові до запуску ринку вже до весни" - сказав він.
Разом з тим О.Ткаченко додав, що поки що складно точно визначити терміни запуску строкового ринку, оскільки це безпосередньо залежить від термінів реєстрації правил біржі в ДКЦПФР і готовності учасників.
За його словами, підготовка до організації строкового ринку ведеться спільно з РТС (РФ), основним акціонером біржі, який володіє величезним досвідом в даному напрямі: середній обсяг торгів на день на терміновому ринку на РТС складає близько $5 млрд.
Як повідомив О.Ткаченко, даний ринок є затребуваним в Україні, бо учасники ринку зацікавлені захеджувати свої ризики за допомогою даних фінансових інструментів.
ВАТ "Українська біржа" зі статутним капіталом 12 млн грн. засновано 15 травня 2008 року після того, як провідні українські інвестиційні компанії, незадоволені якістю послуг провідної української біржі ПФТС, почали переговори з РТС (РФ).
РТС отримала 49% в "Українській біржі", зобов'язавшись через рік після запуску біржі продати на вторинному ринку 9%, а 51% було розподілено серед 21 української компанії. Дозвіл Антимонопольного комітету України біржа отримала на початку серпня, ліцензію Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку - в кінці 2008 року.
"Українська біржа" запустила торги 26 березня 2009 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас