У заступника Медведька - житло у Баден-Бадені за півмільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У заступника Медведька - житло у Баден-Бадені за півмільйона євро

Казна та Політика
1566
Заступник генпрокурора Олександр Шинальський підтвердив, що володіє житлом в німецькому Баден-Бадені. Як розповів він газеті "Сегодня", він дійсно купив його - за гроші, зібрані ним і дружиною-юристом легально, що, за словами чиновника, відбито в його декларації.
Раніше інтернет-видання "Українська правда" (УП) опублікувала договір купівлі нерухомості в Баден-Бадені (Німеччина) Шинальським за 550 тисяч євро.
Як пояснив Шинальський, покупка обумовлена давньою травмою ноги, яку доводилося лікувати на цьому курорті щороку. Сім'я заступника генпрокурора України порахувала, що своє житло в Баден-Бадені обійдеться дешевше.
Шинальський також заявив, що оригінал договору купівлі-продажу нерухомості днями зник зі столу в його робочому кабінеті.
За словами заступника генерального прокурора, кабінет спеціально не охороняється, залишаючи його, він його просто закриває двері ключем. "Думаю, там хтось побував", - сказав Шинальський.
Про всі ці події, за його словами, він написав в рапорті на ім'я виконуючого обов'язки генпрокурора Винокурова (генпрокурор Олександр Медведько у відрядженні).
Скандал довкола себе Шинальський пов'язав з підступами свого колеги - іншого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, якому загрожує втрата місця у Вищій раді юстиції, оскільки "Асоціація прокурорів" висуває на нього Шинальського.
Олександр Шинальський упевнений, що Кузьмін під нього "копає" - навіть прислав, як член ВРЮ, запит відносно діяльності асоціації.
Ренат Кузьмін заявив, що про всю цю історію почув лише від журналістів, жодного відношення до неї не має, і під Шинальського не копає. "Ми з ним позавчора сиділи поруч, спілкувалися, але нічого такого він не говорив", - сказав Кузьмін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас