Порушення регламенту співробітниками ЦБ Росії дозволило викрасти кошти ПФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушення регламенту співробітниками ЦБ Росії дозволило викрасти кошти ПФР

Кримінал
218
Комісія ЦБ РФ за фактом спроби розкрадання коштів Пенсійного фонду Росії закінчила роботу, прийшовши до висновку, що однією з основних причин стало грубе порушення регламенту двома співробітниками ЦБ, повідомив перший заступник голови Банку Росії Георгій Лунтовський на брифінгу.
"Ми прийшли до висновку, що це є наслідком як деяких недоліків в наших внутрішніх регламентах, так і, перш за все, людського чинника. Якби наші співробітники суворо керувалися всіма внутрішніми положеннями і регламентом, що стосуються прийому документів та їх розгляду, то нічого подібного не могло б статися. Грубі порушення допустили двоє наших співробітників", - сказав Лунтовський, додавши, що ЦБ застосує до них заходи адміністративної дії.
В листопаді шахраї зробили спробу вивести 1,25 мільярда рублів з рахунків ПФР в ЦБ, розкраданню вдалося запобігти.
Лунтовський повідомив, що конкретне рішення про заходи щодо порушників прийме глава Центробанку. "Ці люди грубо порушили нормативні документи і наші регламенти. Відповідним чином вони будуть покарані", - сказав перший заступник глави ЦБ.
За його словами, удосконалюватиметься і внутрішній регламент Центробанку. "Ми хочемо прийняти жорстке рішення для всієї системи", - сказав він.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас