Український ринок акцій в четвер зріс на фоні позитивної зовнішньої кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в четвер зріс на фоні позитивної зовнішньої кон'юнктури

Фондовий ринок
105
Український ринок акцій в четвер закрився зростанням на тлі збереження ставки Європейського ЦБ і виходу позитивної статистики із США: індекс "Української біржі" зріс на 1,78% - до 1550,26 пункту, індекс ПФТС - на 1,22%, до 612,79 пункту.
Як відзначила трейдер інвесткомпанії Concorde Capital Аліса Тіхомірова, третій день поспіль торги на українському ринку акцій відкриваються "гепом" вгору, проте уранішнього імпульсу надовго не вистачає. За її словами, якщо зранку на ринку домінували покупки, потім стали помітні й продавці, а до обіду ринок практично завмер на місці, активність гравців була мінімальною. Підтримку ринку традиційно надали новини з глобальних ринків, згідно яким роздрібні продажі в єврозоні в жовтні припинили падіння, зростання ВВП єврозони в третьому кварталі виправдало прогнози, а також позитивна статистика з ринку праці США. Крім того, як відзначила Тіхомірова, деяку підтримку ринкам надала новина про намір Bank of America виплатити уряду борг у розмірі $45 млрд.
Внутрішній інформаційний фон цього дня був нейтральним.
На думку Тіхомірової, п'ятничний перебіг торгів залежатиме від статистичних відомостей, які вийдуть в США в другій половині дня, а також від ситуації на глобальних фондових майданчиках.
На "Українській біржі" в четвер лідерами за обсягом торгів стали акції "Мотор-Січі" - укладено 134 угоди на 5 млн грн., Єнакіївського металургійного заводу - 184 угоди на 4,7 млн грн., "Укрнафти" - 135 угод на 4,4 млн грн. Позитивну динаміку показали акції Раййфайзен Банку Аваль - на 2%, Єнакіївського метзаводу - на 1,19%, Укрсоцбанку - на 1,66%, "Азовсталі" - на 1,83%.
На "Українській біржі" в четвер було укладено 1288 угод на 36 млн грн.
На "ПФТС" в четвер лідерами за обсягом торгів стали акції "Веста-Дніпро" - укладено угод на 4,4 млн грн., "Мотор-Січі" (+3,82%) - угод на 3,1 млн грн., Єнакіївського металургійного заводу (+0,87) - угод на 2,7 млн грн.
На "ПФТС" цього дня обсяг торгів акціями склав 17,343 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас