Лондон має залишитися фінансовим центром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон має залишитися фінансовим центром

Казна та Політика
300
Лондон - єдиний шанс європейських країн конкурувати з Нью-Йорком за звання фінансової столиці світу, і новий фінансовий регулятор Євросоюзу має проявити велику обережність, щоб не підірвати позиції британської столиці, пише міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг в статті, опублікованій в газеті Times.
"Лондон, подобається це іншим чи ні, - єдиний конкурент Нью-Йорка як насправді глобальний фінансовий центр, - стверджує Дарлінг. - Ніяка інша ділова столиця Європи не пропонує такого спектру послуг. На користь всієї єдиної Європи - забезпечити процвітання разом з найближчими партнерами".
Ця стаття стала першою відповіддю британських офіційних осіб на заяву президента Франції Ніколя Саркозі про те, що Великобританія "дуще програла" в результаті призначення минулого тижня француза Мішеля Барньє новим комісаром з внутрішнього ринку і послуг ЄС.
Призначення Барньє "свідчить про те, що Європа врахувала наслідки кризи", сказав Саркозі. "Криза стала наслідком недоліків англо-саксонської фінансової моделі. Заради всього світу я хочу перемоги європейської моделі, яка не має нічого спільного з надлишками фінансового капіталізму", - підкреслив французький президент.
Дарлінг закликав Єврокомісію не вводити правила регулювання діяльності хеджових фондів, приватних інвестиційних компаній і ринків деривативів, які призведуть до відтоку коштів і відходу фінкомпаній з Лондона.
"Європа має не конкурувати сама з собою, а прагнути до глобальної переваги", - відзначив він.
Єврокомісія у вересні запропонувала створити нову систему європейських регулюючих органів, включаючи окремі наглядові відомства для банківської галузі, страхування і цінних паперів, а також Європейську раду з системних ризиків для моніторингу макроекономічних ризиків у регіоні.
"Ми повинні встояти перед бажанням ввести заходи, які можуть підірвати ефективне функціонування нашого ретельно викоханого єдиного ринку, якими б привабливими вони не здавалися на перший погляд, - вважає Дарлінг. - Повноваження з нагляду за окремими компаніями мають залишитися у віданні національних регуляторів, таких як Управління фінансового регулювання і нагляду Великобританії. Пряма підзвітність компаній декільком органам - запорука плутанини і нестиковок".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас