Порошенко підтвердив готовність України очолити ОБСЄ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підтвердив готовність України очолити ОБСЄ

Казна та Політика
564
Міністр закордонних справ України Петро Порошенко підтвердив готовність України очолити ОБСЄ в 2013 році.
Як повідомили УНІАН в прес-службі МЗС України, про це Порошенко заявив в своєму виступі на 17-му засіданні Ради міністрів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), яка відкрилась сьогодні в Афінах (Греція).
Порошенко вважає, що ОБСЄ повинна залишатися основним майданчиком для діалогу з питань зміцнення європейської безпеки.
За його словами, це засідання проходить у винятково важливий період для ОБСЄ, коли Організація знаходиться в пошуку своєї ролі і місця в зміцненні існуючої архітектури безпеки в Європі. Цей процес почався під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ держав - учасників ОБСЄ в червні ц.р. на грецькому острові Корфу.
Глава української дипломатії зазначив, що добросовісне виконання всіма державами - учасниками ОБСЄ своїх зобов'язань у військово-політичному, економіко-екологічному і людському вимірах є важливим принципом такого діалогу. Його головною метою повинні стати зміцнення наявних механізмів безпеки, відновлення довіри і підтвердження гарантій безпеки його учасників.
Порошенко зазначив, що врегулювання конфліктів в Грузії, вирішення придністровського і нагорнокарабаського питань повинні здійснюватися на основі норм і принципів міжнародного права, які стосуються суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів держав.
Він виклав бачення Україною питань діяльності ОБСЄ в сферах енергетичної безпеки, захисту прав національних меншин і відновлення довіри між державами - учасниками Організації у військовій сфері.
Враховуючи провідну роль ОБСЄ в спостереженні за виборами в її державах-учасницях, міністр закордонних справ України підтвердив готовність до конструктивної взаємодії з міжнародними спостерігачами ОБСЄ, які здійснюватимуть моніторинг на виборах Президента України в січні майбутнього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас