Нова стратегія Обами в Афганістані обійдеться США у 25-30 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова стратегія Обами в Афганістані обійдеться США у 25-30 млрд дол

Казна та Політика
417
Відправлення додаткових військ США до Афганістану коштуватиме американському бюджету 25-30 млрд дол. в 2010 фінансовому році, повідомив у вівторок представник адміністрації президента США.
Крім того, повідомляє ВВС, адміністрація вивчить питання, скільки можна виділити коштів на фінансування афганської операції з поточного бюджету.
Раніше стало відомо, що Вашингтон направить до Афганістану додаткові 30 тис. військовослужбовців. Морська піхота прибуде до країни вже до кінця року, а відправлення останньої частини військ завершиться влітку 2010р. Основну частину нових військ складуть бойові підрозділи, а також близько 5 тис. військових інструкторів.
Виведення американських військ з Афганістану планується почати в липні 2011р.
США підкреслюють необхідність тіснішої співпраці з НАТО з метою закінчення війни. "Ми повинні об'єднатися для її успішного завершення", - заявив президент США Барак Обама.
Нагадаємо, зараз в Афганістані служить близько 70 тис. американських солдатів. Загальна чисельність іноземних сил в країні перевищує 100 тис. осіб.
На початку жовтня 2009 р. командувач силами НАТО в Афганістані американський генерал Стенлі Маккрістал заявив, що для перемоги над талібами потрібно ще 40 тис. американських військовослужбовців. Відтоді питання про відправлення до Афганістану додаткових сил армії США стало одним з основних для Обами.
В той же час лідер талібів в Афганістані Мулла Мухаммед Омар недавно розповсюдив заяву, в якій відкинув ідею переговорів з президентом країни Хамідом Карзаєм і передрік швидку поразку силам НАТО в регіоні.
Війна в Афганістані за участю НАТО продовжується з 2001 р. За цей час військам міжнародної коаліції так і не вдалось узяти всю територію країни під свій контроль.
Зараз в Афганістані служать близько 70 тис. американських солдатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас