Юрист: Компанії-суб'єкти ЗЕД можуть обійти вимогу про повернення валютної виручки в 90-денний термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрист: Компанії-суб'єкти ЗЕД можуть обійти вимогу про повернення валютної виручки в 90-денний термін

Валюта
1146
Компанії-суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності можуть без зусиль обійти вимогу закону про повернення валютної виручки в 90-денний термін. Таку думку висловив юрист, член столичної колегії адвокатів Роман Хрустенко.
За його словами, уникнути санкцій за порушення термінів повернення виручки (а це 0,3% сум за день прострочення) можна, якщо в розрахунках з іноземним контрагентом використовувати акредитив. "Схема проста, - каже юрист. - Банк, в якому обслуговується українська компанія, виставляє гарантії банку, в якому обслуговується іноземний контрагент. І згідно з домовленостями, фінустанови проводять взаємозалік. Компанії вже розраховуються кожна зі своїм банком". "У такому разі по конкретній операції гроші української компанії не перетинають кордон, а значить, і немає зобов'язання продавати валютну виручку протягом 90 днів", - вважає експерт.
Нагадаємо, вимогу продавати валютну виручку протягом 90 днів містять зміни до закону "Про порядок проведення розрахунків в іноземній валюті", прийняті Верховною радою 23 червня 2009 р. Раніше термін повернення валютної виручки складав 180 днів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас