Експерт: Через дефіцит сировини українські виробники молокопродуктів не можуть заповнити внутрішній ринок масла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Через дефіцит сировини українські виробники молокопродуктів не можуть заповнити внутрішній ринок масла

Аграрний ринок
495
Через дефіцит сировини українські виробники молокопродуктів не можуть заповнити внутрішній ринок масла. Таку думку директора департаменту торгівлі та виробництва групи компаній "Агрополіс" (ТМ "Щедрий вечір") Віктора Смирнова повідомила прес-служба компанії.
"Ми можемо збільшити виробництво продукції в декілька разів, але треба враховувати той факт, що зараз багатьом виробникам в Україні не вистачає сировини. Основною причиною даної тенденції є зниження поголів'я корів, яке за останні десять місяців 2009 р. вже знизилося на 4,5%. Також осінній період характеризується сезонністю у виробництві молока. Щороку, починаючи з середини вересня, пропозиція молока на ринку падає в середньому на 35%, а пік дефіциту сировини найгостріше відчувається в грудні", - сказав В.Смирнов.
В компанії нагадали, що за даними Союзу молочників України, імпорт вершкового масла за останні 9 місяців 2009 р. склав близько 15 тис. тонн на суму близько 38 млн. дол. Основним експортером масла виступила Республіка Білорусь - 13 тис. 971 тонна на суму близько 36 млн. дол. Також на український ринок імпортується продукція з країн Західної Європи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас