Кувейтські інвестори подають до суду на американський інвестфонд Carlyle — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кувейтські інвестори подають до суду на американський інвестфонд Carlyle

241
Кувейтський промисловий конгломерат National Industries Group подає позов до суду стосовно американської інвесткомпанії Carlyle. Як пише газета Financial Times, близькосхідний інвестор звинувачує компанію в тому, що вона некоректно подала дані про надійність своєї афілійованої структури Carlyle Capital Corp (CCC), збанкрутілої в березні 2008 року.
Carlyle активно просувала послуги дочірнього фонду, що спеціалізується на інвестиціях у високонадійні цінні папери, забезпечені заставами по іпотечних кредитах з рейтингом AAA. Проте CCC було призначено стати однією з перших жертв фінансової кризи через те, що фонд здійснював інвестиції з довгим кредитним плечем і його успіх залежав навіть від незначних цінових коливань.
В результаті всі інвестори фонду втратили свої вкладення. Всього CCC зібрала інвестицій на суму $600 млн., а також наростила капітал на $340 млн. за рахунок лістингу. National Industries Group інвестував в Carlyle Capital Corp $50 млн.
Крах CCC серйозно нашкодив іміджу Carlyle на Близькому Сході, де збанкрутілий фонд залучив найбільше інвесторів, повідомляє видання з посиланням на обізнані джерела. "Саме арабські гроші зробили Carlyle тим, чим він є в даний час", - наводить газета слова керівника одного з найбільших фінансових інститутів Дубаю.
Financial Times відзначає, що до судового позову керівництво Carlyle намагалося домовитися з National Industries Group про спосіб врегулювання претензій. Представники американської компанії заявили інвесторам, що не можуть компенсувати збитків, яких вони зазнали, проте готові на безвідплатній основі обслуговувати інвестиції National Industries Group у розмірі $100 млн. в будь-який з фондів Carlyle. За інформацією видання, кувейтський конгломерат вважає такий варіант мирової угоди неприйнятним.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас