Рада директорів GM сьогодні вирішить долю свого підрозділу Saab — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів GM сьогодні вирішить долю свого підрозділу Saab

249
Рада директорів General Motors на сьогоднішньому засіданні вирішить долю підрозділу Saab.
Як повідомлялось раніше, шведський виробник спортивних автомобілів Koenigsegg Automotive AB відмовився від операції з GM з придбання в американської корпорації Saab. У зв'язку з цим GM не виключає, що може закрити підприємство Saab, тоді 4 тис. 500 осіб можуть виявитись безробітними.
Нагадаємо, 16 червня ц.р. найбільший в США виробник автомобілів General Motors Corp. і шведський консорціум Koenigsegg Group AB, очолюваний виробником автомобілів Koenigsegg Automotive AB, підписали меморандум взаєморозуміння про продаж Koenigsegg Group компанії Saab Automobile AB, підрозділу GM.
Умови операції, вартість якої не розголошувалась, передбачали, що Saab отримає кредит у розмірі 600 млн дол. від Європейського інвестиційного банку, гарантії з якого надасть уряд Швеції.
Крім того, GM і Koenigsegg Group AB зобов'язалися інвестувати у виробництво і розробку нової продукції Saab, у тому числі в декілька нових моделей автомобілів, які знаходяться на останній стадії розробки.
Завершення операції було заплановано на кінець III кварталу 2009р. Проте Koenigsegg Group AB у результаті відмовився від ідеї придбання Saab, викликавши тим самим розчарування керівництва GM.
GM протягом майже 80 років був найбільшим виробником автомобілів в світі. Компанія виробляє вантажні і пасажирські автомобілі в 33 країнах, продає автомобілі під брендами: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Pontiac та ін. Чисті збитки General Motors Corp. у 2008р. зменшились на 29% - до 30,9 млрд дол. - проти збитків у розмірі 43,3 млрд дол. в 2007р. При цьому виручка GM знизилась на 17,3% - до 149 млрд дол. (у 2007р. - 180 млрд дол.).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас