5 років умовно отримав інспектор ДАІ за "протоколи для плану" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 років умовно отримав інспектор ДАІ за "протоколи для плану"

Кримінал
6559
Інспектор тернопільської Державтоінспекції, який фальсифікував протоколи, засуджений до 5 років позбавлення волі умовно. Як повідомив на прес-конференції прокурор Тернополя Сергій Банах, відповідне рішення прийняв Тернопільський міськрайонний суд. Також прийнятим рішенням інспекторові передбачений 3-річний випробувальний термін, на 3 роки засудженому заборонено обіймати посади в органах внутрішніх справ.
В цілому, на думку Банаха, для працівників ДАІ не повинно бути будь-яких планів з фіксації певної кількості порушень. "Ну, як може доводити план інспекторові? Він вийшов на службу, склав, скажімо, три протоколи, і вже може йти додому? А якщо буде більше порушень? Тут не може бути граничних або мінімальних показників, робота має бути системною і щоденною. А якщо порушень немає, то потрібно лише радіти", - зазначив Банах.
Як повідомляв УНІАН, в квітні 2009 року відносно інспектора ДАІ, який для забезпечення статистичних показників фальсифікував протоколи, прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем, і ст. 366 - службова підробка.
Було встановлено, що інспектор зупиняв автомобіль, перевіряв документи, говорив водієві, що все гаразд, а потім, маючи дані переглянутих документів, виписував на них протокол. Переважно протоколи складалися на іногородніх водіїв, підписи водіїв в протоколах інспектор підробляв. При цьому виписував протоколи і на нібито нетверезих водіїв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас