Ющенко: Необхідно вдосконалити політику держзамовлення у вузах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Необхідно вдосконалити політику держзамовлення у вузах

211
Президент України Віктор Ющенко вказує на необхідність удосконалення державної політики державного замовлення у вищих навчальних закладах для підвищення її ефективності. Про це він сказав на зустрічі зі студентами і професорсько-викладацьким складом Білоцерківського національного аграрного університету, відповідаючи на запитання, повідомляє прес-служба глави держави.
"Дуже важливо сформувати правильну, ефективнішу політику ставлення держави до державного замовлення в середній спеціальній, вищій школі", - відзначив В.Ющенко.
Глава держави нагадав, що в 2004 році рівень держзамовлення складав 47%, хоча згідно з законодавством, він мав складати не менше 50%.
"Ми довели державне замовлення у вищій школі до 50%, а державне замовлення в професійній освіті - до 63%", - відзначив Президент. Він також підкреслив, що за останні чотири роки втричі збільшено фінансування освіти в цілому. "Ми виходили з того, що через такий рівень доступності можна вирішити проблему доступу до освіти категорій дітей з сімей, які не можуть платити", - сказав В.Ющенко.
На жаль, констатував Президент, станом на сьогодні, третина випускників вищої школи не знаходить в перший рік після закінчення навчання собі робочого місця.
За словами Президента, Кабінет Міністрів має знайти спосіб, як консолідувати держзамовлення із замовленнями бізнесу. "Практично уряд не знайшов відповіді, як консолідувати замовлення бізнесу і державне замовлення в єдину політику підготовки", - сказав він.
Президент вкотре відзначив важливість продовжувати реформування освіти.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас