Лужков відсудив у Нємцова і "Комерсанта" по 500 тис. рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков відсудив у Нємцова і "Комерсанта" по 500 тис. рублів

283
Московський мер Юрій Лужков відсудив у опозиційного політика Бориса Нємцова і видання "Комерсант" по 500 тис. рублів, повідомляє прес-служба Мосміськсуду.
Претензії Лужкова до Нємцова були пов'язані зі змістом книги політика під назвою "Лужков. Підсумки". У книзі Нємцов порушує проблеми корупції в Москві, зростання цін на нерухомість і ЖКГ, велика частина доповіді присвячена діяльності компанії "ІНТЕКО", яку очолює дружина мера, а також заступництву Лужкова бізнесу дружини. У доповіді "Лужков. Підсумки" мер Москви вважає не відповідними дійсності такі заяви Нємцова: "корупція в Москві пронизує фактично всі сфери життєдіяльності... згубний для московських чиновників приклад - Юрій Лужков і його дружина", "замість декларованої Лужковим соціальної рівності на практиці в житті москвичів виходить чистої води обман", "йде активна вирубка насаджень в колись зелених районах Москви, наприклад, на Соколі". Також Лужков вимагає компенсації за опубліковане в "Комерсанті" інтерв'ю Нємцова, де політик назвав мера "злодієм і корупціонером".
В результаті суддею частково були задоволені вимоги позивача: Нємцов має спростувати свою заяву з приводу злодія і корупціонера, а також фразу "корупція пронизує всі рівні влади, і приклад тому представляють Лужков і його дружина". Раніше Нємцов відзначав, що ніякий суд не змусить його змінити свою думку про Лужкова.
І це вже не перший позов Лужкова, де він вимагає спростувати заяви про свою корумпованість: нещодавно мер подав до суду позов до партії "Правоє дєло" і її члена Бориса Надеждіна за публікацію на сайті партії під назвою "Борис Надеждін: Лужков хоче захопити 'жирні' шматки Підмосков'я для забудови Батуриною".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас