Родовід Банк має намір провести основну частину виплат вкладникам Укрпромбанку до лютого 2010р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родовід Банк має намір провести основну частину виплат вкладникам Укрпромбанку до лютого 2010р.

Кредит&Депозит
1460
Родовід Банк планує провести основну частину виплат вкладникам Укрпромбанку (обидва - Київ) до лютого 2010 року, повідомив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина.
"Ми розраховуємо, що основна маса (вкладників Укрпромбанку) за грудень-січень повністю отримає свої гроші", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
На брифінгу в Києві в понеділок С.Щербина також повідомив, що в електронній черзі зареєструвалось близько 80 тис. вкладників Укрпромбанку. Вкладники Укрпромбанку переоформили свої депозити в Родовід Банку на суму близько 800 млн грн. і зняли з депозитних рахунків близько 150 млн грн.
Крім того, Родовід Банк отримав окремий реєстр 344 вкладників Укрпромбанку, які вели судові справи з Укрпромбанком і погодилися на мирне врегулювання питання повернення депозитів. Всього вкладників, які вели судові справи з Укрпромбанком, - 2 тис. осіб, сума їхніх депозитів становить 200 млн грн., сказав Щербина.
Раніше повідомлялось, що всі зобов'язання Укрпромбанку щодо вкладів фізичних осіб, які погодилися на мирне врегулювання питання повернення депозитів, мають бути передані до Родовід Банку до 16 грудня. Йдеться про зобов'язання перед тими вкладниками, які отримали судові рішення про повернення депозитів, але в добровільному порядку відкликали виконавче провадження або підписали тристоронню мирну угоду з Укрпромбанком і Родовід Банком і затвердили її в суді.
Щербина також зазначив, що Родовід Банк почав виплату депозитів в доларах і незабаром почне виплату депозитів в євро, тоді як раніше вкладники Укрпромбанку могли забрати свої депозити, оформлені у валюті, в гривневому еквіваленті за курсом Нацбанку.
"Валюту купили на відкритому ринку. Почали вже сьогодні видавати в доларах, найближчим часом почнемо виплати в євро", - сказав він.
За словами Щербини, Національний банк України готовий за графіком продавати Родовід Банку валюту для виплати валютних депозитів вкладникам Укрпромбанку.
Як повідомлялося, Родовід Банк 23 листопада почав виплати фізичним особам - вкладникам Укрпромбанку.
Кабінет міністрів України на засіданні 11 листопада прийняв вирішення про докапіталізацію Родовід Банку на суму 5,6 млрд грн. для виплати депозитів фізичним особам - вкладникам Укрпромбанку.
Родовід Банк бере участь в урядовій програмі рекапіталізації банків: уряд отримав під контроль 99,97% акцій банку.
До Родовід Банку переведені зобов'язання з виплати вкладникам Укрпромбанку на загальну суму 6,9 млрд грн., передано також активи Укрпромбанку - регіональну мережу і кредитний портфель.
Вкладниками Укрпромбанку є 461 тис. фізичних осіб. Тимчасова адміністрація в ньому діє з січня поточного року.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18-е місце (10,223 млрд грн.) серед 182 банків, що діяли в країні, Родовід Банк - 24-е місце (9,098 млрд грн.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас