США та країни БРІК є лідерами з відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США та країни БРІК є лідерами з відновлення

Казна та Політика
677
Відновлення світової економіки все більше набирає обертів, причому найшвидше це відбувається в США і країнах БРІК, що розвиваються, зокрема в Бразилії, пише Financial Times із посиланням на дані дослідження KPMG.
Економічна активність збільшуватиметься в наступних 12 місяців практично у всіх країнах світу, прогнозує KMPG. Проте в Європі і Японії відновлення буде менш вираженим, оскільки виробники продовжать скорочення робочих місць.
Проведене KPMG опитування 6,2 тис. компаній, в якому вперше взяли участь підприємства Японії і США, використовується для прогнозування трендів ділової активності шляхом віднімання частки компаній, котрі чекають спаду, з частки компаній, які чекають зростання.
В жовтні найбільший оптимізм проявили корпорації США і чотирьох країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай).
В США позитивні настрої переважали для 65,6% компаній у сфері послуг і 54% - у виробничому секторі. У державах БРІК показники становили відповідно 51,9% і 54,1%, при цьому найпозитивніший настрій продемонстрували бразильські бізнесмени.
Результати для Євросоюзу і Японії були стриманішими. У ЄС зростання активності у сфері послуг чекали на 37,7% більше компаній, ніж її зниження, для виробничого сектора показник дорівнював 33,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас