ЄС надасть Молдові 26 млн євро для покриття дефіциту бюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надасть Молдові 26 млн євро для покриття дефіциту бюджету-2009

Кредит&Депозит
125
Європейська комісія надасть Молдові найближчим часом фінансову допомогу у розмірі 26,1 млн євро для покриття дефіциту бюджету на 2009 р.
Як повідомили РБК в молдовському уряді, таку заяву зробила комісар ЄС із зовнішніх зв'язків і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер за підсумками свого візиту до Кишинева і зустрічей з молдовською владою.
Вона зазначила також, що Європейська комісія надасть Молдові наступного року пакет істотної макрофінансової допомоги, яка, як очікується, перевищить 100 млн євро. Ці кошти доповнять кредит, який Молдова планує отримати від Міжнародного валютного фонду у розмірі 588 млн дол. протягом трьох років.
Крім того, як підкреслила Ферреро-Вальднер, ЄК виділить Молдові ще 4 млн дол. в рамках проекту з підтримки демократії, зокрема, для реалізації програми парламентської співпраці. Йдеться про кошти, спрямовані на запровадження в молдовському парламенті європейських стандартів.
Комісар повідомила, що перший раунд переговорів щодо нової угоди Європейського союзу і Молдови відбудеться 12 січня 2010р. у Кишиневі. Документ зміцнить відносини республіки і ЄС, і передбачатиме створення зони вільної торгівлі.
Ферреро-Вальднер зазначила, що громадяни Молдови через декілька років зможуть досягти безвізового режиму поїздок до країн ЄС за умови прискорення процесу реформ і модернізації країни.
Нагадаємо, за останні три роки ЄС виділив Молдові фінансову допомогу на суму близько 230 млн євро. Це найбільша сума, виділена в рамках програми "Східне партнерство" з розрахунку на душу населення. Планується, що обсяг допомоги для Молдови з боку ЄС значно зросте протягом наступного періоду програми - з 2011р. по 2013р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас