Пасічник: НБУ не дозволить банкам формувати резерви у валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасічник: НБУ не дозволить банкам формувати резерви у валюті

Валюта
656
Нацбанк не відмовиться від заборони формувати резерви під кредитні ризики у валюті, про це заявив заступник голови НБУ Василь Пасічник під час публічної дискусії, організованої за підтримки "Дзеркала тижня" Фінансовим прес-клубом.
Пасічник пояснив, що зміна правил підрахунку валютної позиції пов'язана з необхідністю змін структури балансу банків, оскільки в банківській системі дуже багато іноземної валюти, а це несе істотні ризики для банківської системи і клієнтів.
"Національний банк змушений був піти на ускладнення підходів до підрахунку валютної позиції, і тут немає трагедії для жодного з банків. Всі вони успішно справляться з нашими додатковими вимогами, і в результаті ми отримаємо деяку девалютизацію економіки. Це принципова позиція НБУ і я не бачу причин її змінювати", - пояснив він.
"Сьогодні норматив валютної позиції не виконують всього лише декілька банків. Між такими банками центробанком підписується угода, в якій передбачається відповідний механізм і графік входження в норматив валютної позиції", - підкреслив Пасічник.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас