Джерело: В Україні діє налагоджена тіньова податкова система — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: В Україні діє налагоджена тіньова податкова система

Казна та Політика
3164
Господар крупної київської структури, спеціалізованої на переведенні у готівку і мінімізації податків в особливо крупних розмірах, розповів, що в даний момент в Україні діє чітко налагоджена тіньова податкова система.
"Відповідно до неї, платять відкоти з тіньового відшкодування ПДВ - зараз 40-50%. За пляшку тіньової горілки платять приблизно один долар тіньових акцизних зборів. А з кожної операції тіньового "конверту" від одного до десяти відсотків тіньових відрахувань іде в контрольні структури. Тіньовий ринковий збір із найбільших ринків - десятки мільйонів доларів на місяць. "Конверти" "убивають" самі організатори - щоб швидко й зручно закрити звітність із проведення грошових сум", - підкреслив він.
"Якби олігархи хотіли, могли б узагалі працювати, не сплачуючи жодних податків, тому що держава створила всі умови, щоб її законно обманювали. Але це не за поняттями. Якби в податкової не було цих особистих контактів і пайової участі в бізнесі, то зайти з вулиці і примусити якогось олігарха платити податки не вийшло б. А так усі про всіх усе знають, і кожен дає один одному заробити", - пояснив бізнесмен.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас