Можливий дефолт Dubai World збільшив напруженість на світовому кредитному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можливий дефолт Dubai World збільшив напруженість на світовому кредитному ринку

Кредит&Депозит
1076
Спроби Dubai відстрочити погашення заборгованості спричиняють за собою різке збільшення по всьому світу витрат на страхування урядових і корпоративних облігацій від дефолту і можуть серйозно вдарити по ринку кредитування у всій Перській затоці.
Вартість кредитних дефолтних свопів з державного боргу емірату Дубай зросла на 146,5 базисних пункти до 687,5 в порівнянні з 304 базисними пунктами 19 жовтня, за даними CMA Datavision. Контракти зі страхування держоблігацій Абу-Дабі, Катару, Малайзії, Кореї і Греції також зросли на 2-15%. Фахівці передрікають, що ситуація, що склалася, призведе до значного скорочення випуску облігацій компаніями в регіоні Перської затоки на найближче майбутнє. Банк Gulf International Bank BSC з Бахрейна вже відмінив вчора заплановану емісію облігацій.
Індекс 50 європейських компаній Markit iTraxx Crossover, який оцінює зобов'язання з найвищою мірою ризику, збільшився в четвер на 31 базисний пункт до позначки 572. Аналогічний японський індекс Markit iTraxx Japan виріс на 23,5 пункту до рівня 169.
У всьому світі зафіксовано падіння фондових ринків і зростання курсу долара відносно місцевих валют після того, як Dubai World, найбільша в еміраті Дубай компанія, чий бізнес включає управління нерухомістю і портами, попросила шестимісячного відстрочення виплат зі своїх боргових зобов'язань.
Тим не менше, згідно із заявою французького BNP Paribas, можливий дефолт Dubai World не спричинить подальшого істотного зростання CDS самого емірату, оскільки його уряд не гарантує виплату боргів компаній.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас