ЄБРР: Подолання кризи в країнах Кавказу триватиме не менше 2 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР: Подолання кризи в країнах Кавказу триватиме не менше 2 років

Казна та Політика
156
Подолання економічної кризи в країнах Південної Європи, Кавказу і Центральної Азії зажадає не менше двох років, вважає директор бізнес-групи Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в цьому регіоні Олів'є Декамп.
"Цей процес буде складним, тривалим і болючим", - сказав Декамп в інтерв'ю грузинському телеканалу "Руставі-2" в п'ятницю за підсумками свого візиту до Тбілісі.
За його словами, в країнах Східної і Центральної Європи після певного пожвавлення економіки, що фіксується в даний час, буде спад. "В кращому разі, лише після 2011 року можна буде говорити про завершення кризи, але і тоді цим країнам навряд чи вдасться досягти докризового рівня", - вважає представник ЄБРР.
За оцінкою директора бізнес-групи, ще гірша ситуація на Кавказі, у тому числі в Грузії.
"Причина - Росія, де криза глибша, ніж в інших європейських країнах", - сказав Декамп, пояснивши, що Вірменія, Азербайджан і Грузія економічно пов'язані з Росією.
"Не дивлячись на те, що російський ринок закритий для Грузії, ситуація в Росії впливає на економіку країни", - додав він.
При цьому Декамп підкреслив, що прогнозоване ЄБРР 2% зростання ВВП Грузії в 2010 році незначне на тлі двозначного показника, який фіксувався в докризові роки.
"У ситуації, що виникла, особливо важлива підтримка банківського сектора, аби він відновив в повному обсязі кредитування економіки, а також розвиток інфраструктури, на чому і акцентує увагу ЄБРР в Грузії", - сказав Декамп.
В рамках міжнародної допомоги Грузії, рішення про яку країни-донори прийняли в жовтні 2008 року в Брюсселі, ЄБРР зобов'язався виділити країні протягом трьох років кредитні ресурси у розмірі 703 млн євро. З цієї суми Грузія вже отримала $300 млн. У 2010 році ЄБРР планує інвестувати в економіку країни $450 млн.
На сьогодні загальний обсяг інвестицій, здійснених ЄБРР в Грузії, перевищує $1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас