На будівництво НСК "Олімпійський" вже витрачено 850 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На будівництво НСК "Олімпійський" вже витрачено 850 млн грн.

Казна та Політика
434
Міністр з питань сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко повідомив, що з виділеного на цей рік 1 млрд грн. на реконструкцію НСК "Олімпійський" освоєно 850 млн грн.
Павленко також додав, що до кінця року планується освоїти ще близько 200 млн грн. "І ми також сподіваємося отримати передоплату на виконання будівельно-монтажних робіт на січень і лютий наступного року. А, починаючи з грудня, ми вийдемо на освоєння 105 млн грн. на місяць", - сказав він.
За словами Павленка, на сьогоднішній день Україна виконала всі вимоги УЄФА з реконструкції НСК "Олімпійський". Українська сторона в своєму звіті в повному обсязі надала пояснення про хід будівельно-монтажних робіт, освоєння прилеглої території, і, що особливо хвилювало експертів УЄФА, про майбутнє використання стадіону після завершення Чемпіонату Європи 2012 р. "На сьогодні всі будівельно-монтажні роботи проходять згідно із затвердженим графіком, жодних відхилень з графіку і жодних боргів немає. Це дає підстави стверджувати, що реконструкція НСК "Олімпійський" буде завершена вчасно", - зазначив міністр.
Планується, що в грудні 2010 р. будуть завершені будівельно-монтажні роботи, а в липні 2011 р. відбудеться вже перший офіційний матч.
Нагадаємо, в УЄФА задоволені перебігом робіт з підготовки до Євро-2012 в Україні. Проте остаточне рішення про те, чи буде Київ проводити фінальний матч Чемпіонату, буде прийнято 11 грудня ц.р.
Реконструкція НСК в ході підготовки стадіону до Чемпіонату Європи продовжуватиметься до 2011 р. включно і обійдеться державній скарбниці в 2 млрд 114 млн грн. (реконструкція стадіону, спортивних споруд і прилеглої території). У серпні державне підприємство НСК "Олімпійський" підписало договір на виконання робіт з реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner. Особливість запропонованого німцями проекту - прозора крівля, що закриває трибуни від дощу. Її зроблять із спеціального мембранного покриття тенту, що дає додаткову перевагу для трав'яного газону.
Генеральним підрядчиком виступає холдингова компанія "Київміськбуд". Місткість зменшиться з 83 450 сидячих місць до 69 004 місць за рахунок розширення проходів на сектори, VIP-лож, місць для коментаторів і ЗМІ і місць для людей з обмеженими можливостями. Також планується побудувати навіс над трибунами із сучасного матеріалу, який накриватиме 100 % посадочних місць. Крім того, буде збільшений на 15% градус нахилу нижніх секторів, аби максимально поліпшити огляд ігрового поля. На об'єкті щодня працюють більше 1200 робітників. Робота не зупиняється навіть в нічний час доби. Після реконструкції стадіон отримає статус елітного.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас