У Канаді здивовані рішенням ЦБ Росії купити канадські долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Канаді здивовані рішенням ЦБ Росії купити канадські долари

Валюта
2020
Рішення російського Центробанку ввести в структуру своїх міжнародних резервів канадський долар стало сенсацією в самій Канаді. Як пише канадська газета The Globe and Mail, заява ЦБ призвела до різкого зростання курсу канадського долара та одночасно з цим до падіння котирувань американської валюти до 15-місячного мінімуму.
Канадські аналітики побоюються, що така ситуація може негативно вплинути на процес виходу економіки Канади з рецесії. Зростання курсу національної валюти негативно впливає на вартість виробництва і, як наслідок, знижує конкурентоспроможність канадської промисловості. В той же час, в Канаді сподіваються, що рішення російської влади не призведе до довгострокового зростання попиту на канадську валюту.
На думку опитаних газетою експертів, рішення російського ЦБ швидше носить символічний характер. "Це може бути лише спробою знизити роль США у фінансовому світі. Росіяни просто намагаються чинити тиск на Обаму", - заявив валютний експерт і президент DeRosa Research Девід Дероса.
Як повідомлялося, напередодні директор департаменту операцій на фінансових ринках ЦБ Росії Сергій Швецов заявив, що Центробанк готується диверсифікувати міжнародні резерви країни за допомогою придбання канадських доларів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас