Більшість Ради проти дострокової відставки Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість Ради проти дострокової відставки Кучми

31
Більшість Верховної Рада виступає проти початку процедури імпічменту Президенту Леонідові Кучмі, на чому наполягає опозиція, що ініціювала розгляд парламентом питання про політичну ситуацію.
Про це сказано в проекті постанови про політичну ситуацію, що внесли лідери фракцій, які входять у більшість.
Згідно з постановою, більшість пропонує провести президентські вибори в намічений Конституцією термін — у 2004 році.
Більшість Ради також пропонує узаконити дії опозиції, прийнявши відповідний закон.
У ході обговорення питання про політичну ситуацію представники більшості закликали Раду почати конструктивну законодавчу діяльність, відзначаючи, що виборців не цікавлять з’ясувки між політичними силами. Лідер фракції партії "Трудова Україна" і Партії промисловців і підприємців Сергій Тигипко закликав більшість мобілізувати свої ресурси і почати ефективну роботу.
Тигипко вкотре закликав "Нашу Україну" приєднатися до створеної більшості, повідомляють Українські Новини.
Нагадаємо: у понеділок погоджувальна рада ВР погодилася розглянути питання про політичну ситуацію в країні, що ініціювали Компартія, Соцпартія і БЮТ.
КПУ, СПУ, блок Тимошенко і "Наша Україна" раніше вимагали розгляду питання про політичну ситуацію, через що відмовлялися брати участь у голосуванні з ухвалення законів.
18 вересня КПУ, СПУ і блок Тимошенко внесли проект постанови, яким пропонують Президенту Леонідові Кучмі добровільно піти у відставку. Згідно з постановою у разі відмовлення Кучми піти у відставку пропонується почати процедуру імпічменту.
Проект постанови передбачає звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова за ліквідацію наметового містечка учасників акції "Повстань, Україно!" у ніч з 16 на 17 вересня.
Проект постанови також закликає Раду внести зміни в Конституцію, що обмежують повноваження Президента і запровадити вибори Ради від партій.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас