ЦБ В'єтнаму ослабив донг і піднімає відсоткову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ В'єтнаму ослабив донг і піднімає відсоткову ставку

Валюта
248
Центральний банк В'єтнаму провів девальвацію своєї валюти і вирішив підвищити відсоткову ставку, аби стримати інфляцію і зростаючий торговельний дефіцит, говориться в повідомленні банку.
ЦБ знецінив національну валюту на 5,2% до 17 тис. 961 донга проти долара США, після того, як за останнє десятиліття розрив між офіційним курсом і курсом на чорному ринку лише збільшувався. Неофіційна ставка, за якою можна обміняти долари США на в'єтнамський донг в магазинах з продажу золота в місті Хошиміні, на 9% менша, ніж нинішній спот-курс.
Що стосується відсоткової ставки, то ЦБ В'єтнаму збільшить її на 1% до 8%, після того, як інфляція в країні прискорилась цього місяця. "Підвищення ставки спрямоване на забезпечення підтримки в'єтнамському донгу, а девальвація покликана допомогти експортерам. Динаміка у В'єтнамі повністю відрізняється від інших азійських економік", - говорить глава департаменту досліджень в Південній Азії британського банку Standard Chartered PLC Тай Хуей.
Споживчі ціни у В'єтнамі підвищилися цього місяця на 4,35% в порівнянні з листопадом 2008 року, що стало найбільш значним зростанням інфляції з травня поточного року. Торговельний дефіцит збільшився в жовтні до 1,9 млрд доларів, тоді як в попередньому місяці цей показник був на рівні 1,8 млрд, говориться в звіті статистичного управління Ханою. У таких умовах місцеві інвестори почали скуповувати золото та іноземну валюту. Ціна на цей дорогоцінний метал у В'єтнамі вже перевищила 28,85 млн донгів (1 613 доларів) за тройську унцію. На початку року вартість золота становила 18,4 млн донгів за унцію.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас