Український ринок акцій закрився в "мінусі" на неоднозначному зовнішньому фоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрився в "мінусі" на неоднозначному зовнішньому фоні

Фондовий ринок
96
Український ринок акцій в середу закрився незначним зниженням індексів провідних майданчиків під впливом невизначеності на світових фондових майданчиках і відсутності місцевих ідей: індекс "Української біржі" знизився на 0,2% - до 1537,20 пункту, індекс ПФТС впав на 1,04% - до 617,68 пункту.
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" В’ячеслав Іванишин, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" підсумки торгів, відзначив, що сесія в середу почалася досить мляво, низька активність спостерігалася протягом дня, проте в останні дві години торгів ринок трохи пожвавився під впливом виходу макроекономічної статистики в США і відкриття зростанням американського фондового ринку.
За словами Іванишина, оприлюднений після 15:30 кч блок макростатистики по США виявився неоднозначним, що зберегло невизначеність в настроях українських інвесторів. Краще за очікування виявилися дані щодо доходів і витрат приватних осіб в жовтні, покращилася статистика по безробіттю. Разом з тим негативну динаміку продемонстрували замовлення на товари тривалого користування.
Іванишин відзначив, що європейські фондові ринки більшою мірою відреагували негативно, показавши зниження по ключових фондових індексах, але відкриття американського ринку показало переважання помірно позитивних настроїв в очікуванні статистики з ринку нерухомості.
На думку інвестиційного консультанта ІК Dragon Capital Сергія Пилипенка, в цілому чергова порція статистики із США виявилася позитивною. Проте, відзначив він, інвестори з глобальних ринків не поспішають відігравати ці дані та продовжують торгувати в "бічному" тренді.
Експерт чекає в четвер волатильну сесію на українському ринку, підвищеним інтересом, за його прогнозом, користуватимуться акції "Укрнафти" напередодні зборів акціонерів, призначених на 27 листопада 2009 року.
Спеціаліст департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур додала, що ослаблення долара може пом'якшити настрої торговців і дати можливість індексам закріпитися вище нульової позначки зростання.
На "Українській біржі" в середу котирування мінялися мало. Найбільшу ліквідність показали акції підприємств ГМК, зокрема "Азовсталі" (+0,18%) і Єнакіївського метзаводу (+0,26%). Також інтерес інвесторів спостерігався до акцій "Укрнафти" (-0,78%). У лідерах зростання були акції "Луганськтепловозу" (+1,33%), падіння - акції ЛуАЗу (-3,45%). Лідерами за об'ємом торгів стали акції "Укрнафти" (2,840 млн грн.), Єнакіївського метзаводу (2,795 млн грн.), "Азовсталі" (1,917 млн грн.) і Укрсоцбанку (1,244 млн грн.).
На "Українській біржі" укладено 840 угод на суму 17,5 млн грн.
На ПФТС цього дня в лідерах за об'ємом торгів були акції "Укрнафти" (-0,75%), "Азовсталі" (+0,39%) і "Мотор-Січі" (+0,62%).
На ПФТС укладено угоди з акціями на суму 11,198 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас