Кабмін домовляється з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін домовляється з МВФ

43
Кабінет Міністрів має на меті домовитися з місією МВФ, що прибула у вівторок в Україну, про початок нової програми stand-by з початку 2003 року. Про це, як передають Українські Новини, повідомив віце-прем'єр Василь Роговий.
Роговий не назвав бажану для Кабміну суму по цій програмі, пославшись на те, що це буде предметом переговорів із прибулою місією, що працюватиме в Україні до 4 листопада.
Роговий наголосив, що stand-by не передбачає автоматичного одержання грошей і для України, насамперед, важливий початок нової програми, як продовження співробітництва з МВФ. Віце-прем'єр зазначив, що успіх нової програми багато в чому залежатиме від якості бюджету на 2003 рік.
Нагадаємо: у вівторок в Україну приїхала місія МВФ, щоб обговорити з владою співробітництво за програмою stand-by, запропонованою Кабміном. Місію очолює асистент директора другого європейського департаменту фонду Емануель ван дер Менсбрюгге.
МВФ бачить однією з умов нової програми пояснення Кабміном заходів для виконання бюджету 2002 року, а також реальний бюджет-2003. У вересні МВФ завершив програму EFF, вирішивши не виділяти Україні останніх 550 млн. доларів через незадовільне проведення реформ. Останній кредит МВФ розміром 375 млн. доларів Україна одержала у вересні 2001 року.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас