"Межигір'я" опалюють газом, за який платять як за промисловий? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Межигір'я" опалюють газом, за який платять як за промисловий?

Енергетика
972
Кандидат в президенти України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович використовував мільйони гривень з державного бюджету на облаштування резиденції "Межигір'я".
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко 24 листопада на прес-конференції в Кривому Розі, коментуючи на прохання журналістів обіцянку Януковича після перемоги на президентських виборах подолати в Україні корупцію.
"Віктор Федорович, як завжди, проявляє оригінальність і неочікуваність в підходах. Саме йому заявляти про боротьбу з корупцією надзвичайно актуально. Віктору Федоровичу, перш ніж стати Президентом, потрібно побороти корупцію в собі", - зазначив міністр.
Луценко зазначив, що не згадуватиме "про 140 га землі і маленькому будиночку в декілька тисяч квадратних метрів", в якому живе Янукович.
Разом з тим міністр заявив, що лідер Партії регіонів використовував багатомільйонні кошти з держбюджету на облаштування резиденції "Межигір'я".
"Доповідаю вам, що будівництво греблі і розчищання затоки Київського водосховища здійснювало одне з ТОВ в 2007 році, і вартість робіт, згідно з угодою, становила 2 млн. 897 тис. грн. Тобто, за державні кошти Янукович підчистив свій майбутній маєток на 62% від виділених на всю Україну коштів для подібних робіт"..
Крім того, за словами міністра, на території урочища "Межигір'я" в 2007 році за державні кошти в сумі 2 млн. 300 тис. грн. було відремонтовано автомобільні дороги.
"Це дрібниці, тому що потім виявилось, що ці дороги малуваті, і ще на 8,5 км. побудували спеціальну дорогу прямо до ганку будинку Віктора Федоровича за 25 млн. державних гривень".
Міністр зазначив, що і сьогодні ця дорога знаходиться на балансі "Укравтодору", який щороку платить 250-300 тис. грн. за її експлуатацію. "А Віктор Федорович їздить", - додав Луценко.
"Можу також повідомити, що газ, котрий гріє безцінне тіло кандидата Януковича, який збирається боротися з корупцією, оформляється як газ для промислових потреб, тому що це дешевше. Відповідно, ТОВ, яке проводить оплату за цей газ, платить по 2 млн. 512 тис. грн. Янукович дуже цікавий борець з корупцією, як на мене", - підсумував Луценка.
26 серпня Кабінет міністрів прийняв рішення про повернення до державної власності резиденції , де проживає екс-прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Янукович. Кабінет міністрів доручив Міністерству юстиції подати позов до суду з приводу повернення резиденції "Межигір'я" до державної власності.
В свою чергу, Янукович заявив, що на законних підставах проживає в приватному будинку на території резиденції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас