Додаткова емісія присадила "Райффайзен Банк Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Додаткова емісія присадила "Райффайзен Банк Аваль"

Фондовий ринок
587
Український ринок акцій в понеділок закрився зростанням основних індикаторів.
Індекс Української біржі зріс на 1,37%, до 1564,71 пункту, індекс ПФТС - на 0,53%, до 628,00 пункту.
За словами інвестиційного консультанта ІК Dragon Capital Сергія Пилипенка, перша торгівельна сесія тижня на українському фондовому ринку завершилася упевненим зростанням котирувань всіх високоліквідних емітентів. "Сприятливий зовнішній фон, який склався на відкритті ринку, дозволив почати торги гепом вгору, - уточнив він. - Трейдери на глобальних ринках, по-перше, відігравали зниження за останні декілька днів, а також орієнтувалися на зростання сировинних котирувань і ослаблення курсу долара".
Як відзначив експерт, місцеві гравці купували акції металургійних підприємств, що подешевшали, зокрема, "Азовсталі" (3%), Алчевського меткомбінату (3,64%) і Єнакіївського метзаводу (2,84%), а також "Укрнафти" (1,25%) напередодні прийдешніх зборів акціонерів. "Акції "Райффайзен Банку Аваль" рухалися проти ринку і втратили за день 0,88%, напередодні початку першого етапу підписки на акції додемісії", - уточнив він.
Лідерами зростання ринку заявок УБ стали акції підприємств другого ешелону: Стахановський вагонзавод додав 6,31%, Ясиновський коксохімічний завод - 5,54%. Лідерами за обсягом торгів стали Єнакіївський метзавод (4,37 млн. грн.), "Мотор Сiч" (3,647 млн. грн.) і "Укрнафта" (2,61 млн. грн.). В цілому обсяг торгів акціями на обох біржах був незначним: УБ - 26,628 млн. грн., ПФТС - 13,617 млн. грн.
"Уже після закриття торгів на українських майданчиках вийшли дані про продажі на вторинному ринку житла в США (Existing home sales), які зросли на 10,1%, до 6,1 млн. будинків. Аналітики ж прогнозували зростання на 2,3%, до 5,7 млн. одиниць.
Такі позитивні цифри спровокували покупки на американських фондових майданчиках. Європейські й російські ринки також демонструють упевнене зростання. Цілком можливо, що сьогодні український ринок послідує цій динаміці, і ми побачимо продовження покупок", - вважає Сергій Пилипенко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас