Докапіталізація проблемних банків обійдеться в 12 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Докапіталізація проблемних банків обійдеться в 12 мільярдів гривень

Казна та Політика
523
Із всіх 17 проблемних банків з тимчасовою адміністрацією вже 14 ведуть переговори з новими інвесторами. При цьому сума, яка потрібна для їх додаткової капіталізації та оздоровлення, становить близько 12 мільярдів гривень. Про це повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Василь Пасічник.
"Тільки три банки з 17 (з тимчасовою адміністрацією) поки що не ведуть переговори з потенційними інвесторами. Це ті банки, в яких останнім часом ввели тимчасову адміністрацію. У всіх інших банках є потенційні інвестори, які ведуть переговори з тимчасовими адміністраторами з метою взяти участь в їх фінансовому оздоровленні", - зазначив Пасічник, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".
"Скільки (проблемних банків) дійде до фінішу, скільки буде позитивних результатів - поглянемо. Для докапіталізації цих банків в сумі необхідно приблизно 12 мільярдів гривень - це за найрадикальніших підходів. Але в реальності ці суми можуть бути і меншими", - сказав Пасічник.
Він також повідомив, що сьогодні "точно два банки, які знайшли інвесторів - це банк "Національний кредит" і банк "Столиця". "Був ще банк "Арма", але там не склалося", - додав заступник голови НБУ.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість з неплатежів всіх банків з тимчасовими адміністраціями становитиме 11,1 мільярда гривень. При цьому близько половини з цієї суми - це неплатежі фізичним особам.
За словами заступника директора дирекції з банківського регулювання і нагляду Національного банку України Віктора Зінченка, 80% цієї суми припадає лише на два проблемні банки - "Укрпромбанк" і "Надра Банк", решта заборгованості припадає на інших 15 банків з тимчасовою адміністрацією.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас